Elämystoiminnan Ytimessä - harjoittelijan mietteitä työssäoppimisjaksosta Hostel Suomenlinnassa!

Olen Joonas Vuorinen Järvenpäästä. Opiskelen nuoriso-ja vapaa-ajan ohjaajan perustutkintoa Järvenpään seurakuntaopistolla ja olen ollut nyt 6 viikkoa työssäoppimisjaksolla Hostel Suomenlinnassa. Työssäoppimisjaksoni kohdistuu luonto- ja elämystoimintaan. Olen ollut hostellilla leirikouluohjaajana yhdessä ohjaajani kanssa, joten leirikouluohjelmien suunnittelu ja toteutus on ollut osa vastuualuettani. On ollut hienoa olla mukana toteuttamassa luonto- ja elämystoimintaa leirikoululaisille varsinkin kun olen samalla oppinut paljon uutta ja kehittynyt entistä paremmaksi ohjaajaksi. Vielä on kuitenkin opittavaa ja pitkä matka edessä!

Suomenlinna on ollut aina mielestäni elämyksellinen paikka ja kun kuulin opettajaltani, että tänne olisi mahdollista päästä työssäoppimisjaksolle niin ryhdyin heti tuumasta toimeen ja otin yhteyttä. Hostellin työntekijät ovat mukavaa porukkaa! Vaikka virheitäkin on välillä sattunut, niin täällä ollaan osattu suhtautua niihin sopivan rennosti. Virheitä ei siis ole tarvinnut pelätä.

On ollut hienoa päästä seuraamaan vierestä sitä, kun yksinkertaiseen tehtävään lisää haasteen, saadaan aikaan elämyksiä.

Työtehtäviini on kuulunut tämän kyseisen työssäoppimisjakson aikana leirikoululaisten vastaanotto, alkuinfo Suomenlinnasta ja hostellista sekä majoittaminen. Lisäksi heidän tilaamansa ohjelmat esim. Suomenlinnan valloitus ja Leiriolympialaiset ovat kuuluneet minun vastuualueeseeni. Olen myös päässyt opettamaan leirikoululaisille retkeilytaitoja, kuten trangian käyttöä. Olen ollut mukana ohjaamassa Ympäristöpolkua, jossa ohjattavat pääsevät tutkimaan luontoa. Viimeisen seitsemän viikon aikana Suomenlinnan Historia on kyllä tullut tutuksi ja Suomenlinna on tarjonnut hyvät puitteet luonto-ja elämystoiminnalle.

 

Hostel Suomenlinna tarjoaa harjoittelupaikkoja nuorisoalanopiskelijoille aina keväisin (huhti-toukokuu) sekä syksyisin (elo-syyskuu).
Ota yhteyttä: elina@suokki.fi!

Takaisin